Jaar:

MIJN WERELDNIEUWS


zaterdag 5 augustus 2017

Vanaf het najaar van 2017 bieden Daniël Gellvoet en Klaas de Wijs een workshop over communicatie aan. Bedoeld voor participanten die in groepjes met zichzelf en met elkaar aan de slag gaan met het thema ontmaskering. Maskers werken beschermend. Veiligheid is voor veel mensen de meest elementaire waarde. Preventie is vertrekpunt en doel geworden in een samenleving die in een maatschap is veranderd. Onze workshop laat zien hoe je in je eigen hart een tuin hebt omgegraven tot een kuil. DIezelfde kuil kun je leren om te spitten tot een moestuin vol valkuilen. Hierin komt de kracht van de imperfectie tot uiting. Zelfacceptatie levert zelfbevrijding op. Zelfbevrijding levert onbevangenheid op. Onbevangenheid levert een succesvoller leven op. Doet meetbaarheid er dan nog toe?

Bekijk je eigen keuken voor het eerst door de lens van je innerlijke kleuter.

Binnenkort gaat een website online waarop we onze formule in synopsis toelichten. Daarna is het een leap of trust en een choice of faith.


dinsdag 10 oktober 2017

Het verhaal gaat over een jonge dertiger met Asperger autisme. Voor het eerst in zijn leven vind hij echte liefde. Tijdens een kennismakingsdiner met zijn toekomstige schoonouders ontvouwt zich een bittere strijd tussen sociale normering en persoonlijke eigenwaarde, tussen oordeel en zelfbevrijding. Welke prijs is de acceptatie door zijn schoonmoeder de autist waard? Hoever is zijn geliefde bereid te gaan voor haar keuzevrijheid?

Een collectief van vier jonge makers vatte het idee op een korte film te maken over tolerantie en diversiteit. In multicultureel, multinational, multieconomisch en multigecompliceerd Nederland is neurodiversiteit een de ingewikkeldste actuele vraagstukken die de samenleving uitdaagt. Autisme is een uitingsvorm van neurodiversiteit die met vooroordelen en tolerantiegrenzen te maken heeft. Met deze film laten regisseur en co-scenarist Gabriel Bauer, uitvoerend producenten Ivo Wever en Wiendelt Hooijer en acteur en co-scenarist Daniël Gellvoet een origineel en persoonlijk perspectief zien op het mijnenveld dat tolerantie kan zijn.


woensdag 1 november 2017

AT5 en RTV N-H produceert i.s.m. Daniël Gellvoet een TV-serie over het leven van Daniël. De serie neemt de kijker mee in een reis die het wankele evenwicht laat zien tussen de maatschappelijke normen en de persoonlijke zoektocht van Daniël als ambitieuze jonge dertiger met Asperger autisme in een wereldstad. Een meeslepende serie over de kracht van kwetsbaarheid en een persoonlijke strijd om zelferkenning en zelfacceptatie.


dinsdag 28 november 2017

In 2018 debuteer ik als schrijver met een boek over mijn leven. Ik vertel over de strijd die ik heb geleverd toen ik ontdekte dat ik al 28 jaar autisme bleek te hebben. En de zelfbevrijding die ik ervoer toen ik negen jaar later ontdekte dat mijn breinafwijking het meest inspirerende is wat me ooit kon overkomen.


Welkom op mijn website. Hier laat ik zien wat ik belangrijk of mooi vind.

Centraal staat mijn leefwereld. Ik wil mijn kijk op de wereld die mij omringt delen. De ervaringen die ik meemaak door de wisselwerking tussen mijn binnenwereld en die van de ander.

In 2008 werd ik gediagnostiseerd met het Syndroom van Asperger. Asperger werd in 2014 uit de DSM IV geschrapt. Achtenhalf jaar later heb ik een punt gezet achter mijn eigen strijd met mijn diagnose. Acceptatie brengt inspiratie, dat wil ik delen.

Echtheid en verwondering staan centraal in mijn dagelijks leven. Het zijn geen toverwoorden voor me. Zodra ik mijn ogen sluit, zie ik mijn binnenwereld in dromen en nachtmerries terug. Zodra ik 's ochtend wakker word, zie ik de wereld weer nagenoeg helemaal nieuw. Kijk mee en beleef wat je ervaart.

Contact opnemen? Klik hier.

Ook voor vragen/suggesties/opmerkingen.